Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Rotaru-Kottmann și Florentina Iusco au ratat calificarea în finala olimpică la săritura în lungime

https://pixabay.com/
saritura lugime

Sesiunea de calificări în proba de săritura în lungime a avut duminică dimineață la start două concurente din România. Alina Rotaru-Kottmann (28 ani) și Florentina Costina Iusco (25 ani) au evoluat în seriile A și B, nereușind să își asigure un loc în finala de 12.

Alina Rotaru-Kottmann (28 ani), vicecampioană la Jocurile Olimpice pentru tineret în 2010, la Singapore, a evoluat în seria A, unde a progresat de la o săritură la alta, fiind măsurată cu 6.46 m, 6.47 m, respectiv 6.51 m. Performanța ei cea mai bună a fost suficientă pentru a o clasa pe poziția a 10-a în serie, însă nu și pentru calificarea în finală, terminând la general pe locul 17. Seria A a fost câștigată de americana Brittney Reese, cu 6.86 m, urmată de compatrioata ei, Tara Davis, cu 6.85, potrivit mediafax.ro.

Cel mai bun rezultat personal al Alinei Rotaru-Kottmann, clasată pe locul 12 în ierarhia mondială, este de 6.91 m, în timp ce cel mai bun rezultat al sezonului a fost de 6.53. Ea s-a aflat la Tokyo la cea de a doua prezență la Jocurile Olimpice, după Rio de Janeiro.

În seria B, Florentina Costina Iusco (25 ani), aflată la prima participare olimpică, a reușit, din cele 3 sărituri avute la dispoziție, să fie măsurată cu 6.36 metri, la cea de a 3-a tentativă, după ce la prima sărise 6.19, cea de a doua fiind nereușită. Cu cea mai bună săritură, Iusco s-a clasat a 9-a în Seria B, insuficient pentru calificarea în finala de 12. Seria B a fost câștigată de Ivana Spanovic, din Serbia, cu cea mai bună săritură a calificărilor, măsurând exact 7.00 m, urmată de sportiva germană Malajka Mihambo, cu a doua performanță, de 6.98 m.

Performanța de 6.36 m reușită de Iusco este situată sub cel mai bun rezultat personal, de 6.92 m, dar și sub cea mai bună săritură a sezonului, care a măsurat 6.73 m și care i-ar fi putut asigura o calificare în finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.