Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alize Cornet este în continuare îngrijorată de situaţia jucătoarei chineze Shuai Peng şi ar dori mai multă claritate în privinţa fostului lider mondial de dublu

Youtube
Alize Cornet

Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet (61 WTA) a declarat că este în continuare îngrijorată de situaţia jucătoarei chineze Shuai Peng şi ar dori mai multă claritate în privinţa fostului lider mondial de dublu, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Situaţia chinezoaicei a devenit o problemă de maxim interes al comunităţii tenisului din toată lumea şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului, după ce ea l-a acuzat de agresiuni sexuale pe fostul vicepremier Gaoli Zhang.

Asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) a suspendat turneele din China, la fel ca şi ITF, în timp ce Shuai Peng a declarat în decembrie că nu a acuzat niciodată pe nimeni că ar fi agresat-o sexual, iar postarea ei pe reţelele de socializare a fost interpretată greşit.

''Încă sunt îngrijorată pentru ea. Trebuie să spun că această situaţie mă face să mă simt inconfortabil şi nu ştiu cum se simte ea. Chiar nu mai ştiu ce să cred despre asta. Nu ştiu ce este adevărat şi ce este minciună'', a declarat Alize Cornet, învinsă de Naomi Oaska, marţi, la turneul Melbourne Summer Set 1.

Cornet s-a numărat printre primele jucătoare care şi-au manifestat susţinerea faţă de Peng, alături de actuale şi foste jucătoare ca Naomi Osaka, Serena Williams şi Billie Jean King într-o campanie în care cerea dovezi privind siguranţa jucătoarei chineze.

''Sunt foarte fericită că toată lumea ne-a urmărit şi întorsătura pe care au luat-o lucrurile a fost neaşteptată, precum reacţia lui Steve Simon (directorul executiv al WTA), iar tot ce a urmat a fost ceva uriaş. Nu ştiu sigur dacă s-a schimbat ceva pentru Peng. Este dificil să nu ştii ce efect a avut asupra situaţiei ei. Nu este foarte clar. Sper că totul va fi bine şi ea este în regulă. Simt că nu am puterea să fac ceva mai mult'', a adăugat Alize Cornet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.