Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alo, procuratura? 23 de echipamente de detectare a noului virus sunt ținute blocate

arhiva personala
Stefan Radu Oprea

Senatorul de Prahova, Ștefan Radu Oprea, aruncă bomba: avem 23 de echipamente RT-PCR, care detectează cu cea mai mare precizie prezența noului virus în organism dintre echipamentele existente, doar că interese obscure le ține blocate la Direcțiile sanitar-veterinare de județ:

”Ar putea fi utilizate imediat, in Prahova existând un asemenea aparat, dacă ar fi existat un Ordin de Ministru in acest sens. Se pare însă că pe traseu s-a interpus un individ ticălos care nu dorește să avizeze. Cred că în astfel de cazuri procurorii ar trebui să acționeze imediat.”

Echipamentele au fost achiziționate în timpul gripei aviare și nu au fost folosite până acum – situație cu atât mai revoltătoare cu cât, la Ploiești probele sunt trimise spre analiză la București, pierzându-se timp prețios în lupta cu virusul.

În plus, bani pentru achiziția de teste și aparate RT-PCR există, atât de la Ministerul Sănătății, care a alocat  360.000 lei Spitalului Judetean de Urgență Ploiești (exact pentru achiziția unui astfel de echipament), cât și de la Consiliul Județean și donații private. Alta e problema, susține senatorul:

”Problema o reprezintă procedura de achiziție publică care nu a fost modificată de către Guvern pentru a corespunde situației de urgență. Timpul necesar îndeplinirii procedurii este prea lung, dar noi trebuie să testăm acum.”

Care ar fi fost soluția? ”O soluție simplă ar fi fost ca Ministerul Sănătății să facă o achiziție unică în procedură de urgență și să transmită echipamentele către județe.”, afirmă Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.