Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alocația de hrană pentru pacienții Spitalului Județean Baia Mare, majorată cu 5 lei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş urmează să crească valoarea alocaţiei pentru hrana zilnică a pacienţilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare cu suma de 5 lei, a informat, luni seara, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan, potrivit Agerpres.

"Creşterea alocaţiei de hrană cu 5 lei, un plus de 50% faţă de valoarea actuală, întocmirea unei fişe de pacient la internare în care se vor nota toate detaliile importante despre alimentaţia pacientului. Totodată, se vor pune la dispoziţia pacienţilor două meniuri - unul comun şi un meniu pentru pacienţii cu regim special (vegetarian / vegan) care va fi oferit la cerere, iar la întocmirea meniurilor se va ţine cont de valoarea nutriţională a hranei. O altă măsură necesară care va fi impusă este verificarea periodică a porţiilor de hrană, atât pe gramaj, cât şi pe modul de distribuire", a spus Ionel Bogdan.

De asemenea, Consiliul Judeţean va transmite o adresă către Ministerul Sănătăţii în vederea majorării alocaţiei de hrană pentru pacienţi, alocaţie care nu a mai fost modificată din anul 2016.

Citește și: SURSE Bebelușul ajuns în spital după BOTEZ a MURIT: micuțul era născut prematur

Potrivit acestuia, Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare a operat deja majorarea cu 5 lei a sumei pentru hrana pacienţilor.

"La Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare lucrurile sunt mai bine organizate, iar măsurile adoptate sunt: creşterea alocaţiei de hrană cu 5 lei şi introducerea alternativei de meniu vegetarian / vegan la cererea pacientului. Prin măsuri concrete, luate împreună cu administraţiile spitalelor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, vom rezolva problemele de funcţionare şi vom oferi maramureşenilor servicii medicale de calitate şi condiţii decente de spitalizare", a susţinut Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că decizia privind majorarea normei de hrană a fost luată, luni, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă şi ai Spitalului de Boli Infecţioase, Dermatovenerologie şi Psihiatrie Baia Mare.

Decizia de majorare a sumei pentru hrană cu 5 lei a fost luată pe fondul unei postări publice a unei paciente internate la SJU Baia Mare care a fotografiat mâncarea oferită, constând într-o felie de pâine, una de parizer şi un boţ de mămăligă cu brânză la micul dejun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.