Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alocațiile merg spre aprobare în Guvern, cu avizul nefavorabil al CES. Iată ce proiecte importante vor fi în ședința Executivului

Facebook
guvern barna

Concediile medicale ale salariațiilor sunt vizate de mai multe modificări importante printr-un proiect de Ordonanță de Urgență care ar urma să intre în ședința Executivului de joi. Însă proiectul nu a primit avizele necesare de la ministere, astfel că va fi retrimis către Ministerul Sănătății. Proiectul, printre altele, stabilește introducerea de sancțiuni pentru cei care își desfășoară activitatea la mai mulți angajatori și care în aceeași perioadă duc certificate de concediu medical doar la unul dintre aceștia, lucrând în continuare la celălalt sau ceilalți angajatori.

În schimb, proiectul de HG pentru normele de aplicare pentru legea privind constituirea și utilizarea Fondului de Garantare pentru plata creanțelor salariale a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social (CES) și se va fi supus spre aprobare în ședința Guvernului.

În ceea ce privește alocațiile, proiectul de OUG are toate avizele necesare, inclusiv de la Ministerul Justiției. Reprezentanții CES au cerut aviz nefavorabil pentru că actul normativ nu spune ce economii se fac dacă alocațiile nu cresc de la 1 iulie. Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cătălin Boboc nu a putut da un răspuns în acest sens pentru că nu există estimări în acest sens, adăugând că „știm că este nepopular proiectul”.

Au fost 39 voturi pentru aviz nefavorabil și 3 voturi pentru aviz faborabil. Proiectul de OUG privind alocațiile intră în ședința Executivului joi pentru a fi aprobat.

La finalul votului, Bogdan Simion, președintele CES, i-a spus lui secretarului de stat Boboc: „Aveți dreptate! Cu adevărat un proiect nepopular! Uitați votul!”

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seară la TVR că va adopta joi Ordonanța de Urgență privind alocațiile pentru copii, precizând că se discută din nou pe acest subiect pentru că Parlamentul „nu și-a făcut treaba” și nu a luat o decizie clară pe acest subiect.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu începe conflictul cu Parlamentul: 'Nu și-a făcut treaba, blochează reformele Guvernului și alocațiile'

Și proiectul de OUG privind locuințele ANL se returnează către inițiator din cauză că nu are toate avizele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.