Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alpha Bank România a înregistrat în 2018 al treilea an consecutiv de profitabilitate: Profitul brut este de 20,9 milioane de euro

facebook.com
lobby bani

Alpha Bank România a obţinut în 2018 un profit brut înainte de impozitare de 20,9 milioane de euro, acesta fiind al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă, informează un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

'Indicatorii financiari de la sfârşitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creştere organică, pe care Alpha Bank România a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Banca s-a menţinut şi anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, confirmând încă o dată încrederea clienţilor noştri. Rămânem dedicaţi obiectivului de creştere a intermedierii financiare care să conducă la creşterea bunăstării în România", a declarat Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al băncii.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

La sfârşitul anului 2018, depozitele din portofoliul Alpha Bank România au ajuns la aproape 2,5 miliarde de euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, o creştere de 23% faţă de 3,3% la nivel de sistem.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

Valoarea creditelor la sfârşitul lui 2018 era de 2,6 miliarde de euro, ipotecarele crescând cu 5,3%, până la 1,1 miliarde de euro. Veniturile operaţionale au crescut cu 2,9%, ajungând la 133,7 milioane de euro. Rata creditelor neperformante a scăzut de la 7,3% la 6,4% la sfârşitul anului 2018.

Alpha Bank România avea la sfârşitul anului 2018 o reţea formată din 130 unităţi şi 1976 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.