Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alpine dezvăluie monopostul său pentru sezonul 2024 din Formula 1

Formula1.com
Formula 1

Echipa de Formula 1 Alpine a prezentat miercuri, la uzina sa din localitatea engleză Enstone, monopostul său pentru sezonul 2024, numit A524, informează L'Equipe.

Alpine, care se va baza, la fel ca anul trecut, pe piloţii francezi Esteban Ocon şi Pierre Gasly, are ambiţia de a reuşi mai mult decât acel mediocru loc 6 în clasamentul constructorilor, cu 120 de puncte, înregistrat în 2023, potrivit Agerpres.

Constructorul francez a profitat de ocazie şi pentru a prezenta Hypercar-ul A424 şi cele două echipaje care vor concura în Campionatul Mondial de anduranţă (WEC) în acest sezon.

Având în vedere îngheţarea actuală a regulamentului, Alpine a construit A524 pe baza monopostului folosit în ediţia trecută a F1, care s-a dovedit destul de inconstant, în funcţie de circuite, şi a fost penalizat de un motor mai puţin puternic decât cel al rivalelor sale.

"Abordarea A524 a fost în mod deliberat agresivă, în sensul că noi creăm un câmp mai larg pentru a aduce mai multe performanţe în el. Proiectul a fost îndrăzneţ şi am construit o platformă solidă pentru a îmbunătăţi performanţele. Am împins anumite elemente până la limitele lor şi, în unele cazuri, dincolo de ele. Toate acestea sunt în concordanţă cu abordarea noastră pentru a-l aduce la cel mai bun nivel posibil", a declarat Matt Harman, directorul tehnic al echipei.

Esteban Ocon şi Pierre Gasly au reuşit câte o clasare pe podium anul trecut, la Monaco, respectiv la Zandvoort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.