DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Alro Slatina vrea suplimentarea cu 30 milioane dolari a creditului de 137 milioane dolari luat în 2015

credite

Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), vrea să încheie un act adiţional la contractul de facilitate de credit în valoare de 137 milioane dolari încheiat pe 14 decembrie 2015 cu un consorţiu de bănci prin care să suplimenteze facilitatea cu o nouă linie de credit în sumă de până la 30 milioane dolari, în scopul emiterii de acreditive şi scrisori de garanţie, informează news.ro.

Subiectul va fi aprobat în cadrul adunării acţionarilor din 9 noiembrie.

Societatea va semna astfel un acord tot cu consorţiul de la care a luat creditul în urmă cu doi ani: Raiffeisen Bank International, OTP Bank Romania, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Garanti Bank, Intesa SanPaolo Romania şi Eximbank.

De asemenea, combinatul Alro vrea să prelungească scadenţa facilităţii de credit până la data de 20 noiembrie 2020.

În primele şase luni, volumul vânzărilor Alro de aluminiu primar a scăzut cu 4,8% faţă de perioada similară a anului trecut. Volumul vânzărilor de produse laminate plate a crescut cu 3,6% faţă de S1 2016, toate categoriile de produse contribuind la această majorare.

”România rămâne principala piaţă de livrare a produselor primare, cu peste 40% din volumul livrărilor, urmată de ţări precum Republica Cehă, Bulgaria, Italia, Spania şi Germania”, afirmă Dobra.

Produsele prelucrate ale Alro se îndreaptă în special spre export (95% din valoarea vânzărilor de aluminiu prelucrat).

Cea mai mare parte a exporturilor de produse prelucrate din prima parte a acestui an a avut ca destinaţie Germania, urmată de Italia şi Polonia.

Acţionarul majoritar al Alro este Vimetco NV, care deţine 84,19% din capitalul social al companiei. Vimetco NV este o companie cu capital privat, care desfăşoară operaţiuni în România, China şi Sierra Leone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.