Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alstom va furniza 31 de trenuri regionale pentru Regiunea Lombardia din Italia

EMSC
cutremur italiaaaa

Grupul industrial francez Alstom a anunţat că a semnat un contract cu operatorul italian Ferrovienord pentru furnizarea primului lot de 31 de trenuri regionale în Regiunea Lombardia din Italia, cu o valoare totală de 194 milioane de euro, potrivit news.ro.

Acest contract este primul din cadrul unui acord general semnat cu FNM S.p.A. Trenurile vor fi livrate etapizat începând cu anul 2022, arată Alstom într-un comunicat.

”Acordul-cadru dă posibilitatea de achiziţie, în termen de opt ani, a 30 de trenuri suplimentare (până la maximum 61) şi include opţiuni pentru servicii de mentenanţă preventivă şi corectivă”, informează Alstom.

Contractul a fost semnat în urma câştigării de către Alstom a licitaţiei organizate de FNM în anul 2017, ca urmare a aprobării achiziţiei a 176 de trenuri noi de către Regiunea Lombardia, care a alocat programului global suma de 1,6 miliarde de euro.

”În ultimii zece ani, Alstom a livrat 44 de trenuri regionale în Lombardia. Trenurile noastre transportă deja în regiune mii de pasageri în fiecare zi”, a declarat Michele Viale, directorul general al Alstom pentru Italia şi Elveţia.

Trenul comandat de Ferrovienord, denumit de client „Donizetti”, face parte din familia Coradia Stream, ultima generaţie de trenuri electrice cu un singur nivel, concepute şi produse de Alstom pentru transportul regional.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

Acestea sunt dotate cu patru motoare de tracţiune şi au o viteză maximă de 160 km/h. Ele reprezintă a patra generaţie a unui model care este deja exploatat comercial în zece regiuni italiene şi sunt produse în conformitate cu Specificaţiile Tehnice pentru Interoperabilitate (STI).

”Noile trenuri satisfac criteriile de sustenabilitate de mediu şi pot fi reciclate în proporţie de 96%. Acestea consumă cu 30% mai puţină electricitate decât predecesoarele lor. La fabricarea lor nu se utilizează solvenţi sau alte substanţe chimice toxice. Sistemele de climatizare şi ventilaţie sunt reglate în funcţie de numărul de pasageri, iar închiderea uşilor este programată astfel încât să se evite orice dispersie termică. Modul Eco este activat atunci când este necesar. Iluminarea cu LED-uri pentru pasagerilor este reglată automat pe baza cantităţii de lumină din exteriorul trenului”, precizează reprezentanţii Alstom.

Trenurile Coradia Stream sunt fabricate de Alstom în Italia. Dezvoltarea proiectului, majoritatea activităţilor de fabricaţie şi certificare sunt realizate în unitatea Alstom de la Savigliano (CN). Sistemele de tracţiune şi alte componente sunt proiectate şi fabricate la Sesto San Giovanni (MI), iar sistemele de control al traficului îmbarcate sunt furnizate de unitatea din Bologna.

Ferrovienord, controlat în totalitate de FNM, operează 331 km de reţea feroviară şi 124 de gări în Lombardia. De asemenea, gestionează şi întreţine reţelele, furnizează resurse pentru dezvoltare şi pentru noile activări ale acestora. FNM este cel mai important grup în domeniul transportului şi mobilităţii integrate din Lombardia. Acesta este cel mai important investitor italian din domeniu care nu este sub controlul statului. FNM S.p.A. este o societate pe acţiuni listată la bursă din anul 1926. Acţionarul majoritar este Regiunea Lombardia, care deţine 57,57% din pachetul de acţiuni.

În anul fiscal 2018/2019, Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde euro şi comenzi în valoare de 12,1 miliarde de euro. Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi numără 36.300 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.