Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alta este arma lui: Un preot se ocupa de trafic cu lansatoare de grenade şi explozibili și a fost prins de serviciile secrete

Inquam Photos / Octav Ganea
preot Florii

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat marţi plasarea în arest a unui preot pentru trafic cu lansatoare de grenade şi explozibili pe care le procura în Donbas, zona de război cu separatiştii proruşi în estul ţării, potrivit AFP şi media ucrainene.

Acest preot de la o biserică din regiunea Rivne (nord-vest) a fost reţinut 'cu câteva luni în urmă', dar cazul său nu a fost făcut public până acum din cauza expertizei desfăşurate asupra armelor pe care le-a vândut, a precizat purtătoarea de cuvânt a SBU, Olena Ghitlianska.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Între 2015 şi 2018, acesta s-a deplasat de mai multe ori în zona de conflict pentru 'misiuni evanghelice', aducând arme după vizitele sale, indică SBU într-un comunicat.

El a încercat în special să vândă un lansator de grenade, şapte grenade şi 800 de grame de TNT pentru 40.000 de hrivne (peste 1.400 de euro), potrivit SBU.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

Bărbatul, care fusese condamnat anterior pentru trafic de arme, riscă o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, potrivit sursei citate, informează agerpres.ro.

Cazul scoate la lumină problema traficului de arme în Ucraina, în special din 2014 când a început conflictul armat cu separatiştii proruşi, soldat cu peste 13.000 de morţi până în prezent, conform cifrelor ONU.

Citește și: Marcel Vela susține că Dumitru Coarnă va candida la alegeri! Reacția liderului sindical .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.