Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alte două județe își obligă locuitorii să poarte masca de protecţie și în aer liber

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice aglomerate şi în judeţele Olt şi Bihor. În judeţul Olt măsura va fi aplicată din data de 6 august, iar în Bihor din 5 august.

Prefectura Olt a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 4 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a decis că devine obligatorie purtarea măştii de protecţie, pentru toate persoanele, cu excepţia copiilor sub cinci ani, care sunt prezente în spaţiile publice deschise. Acestea sunt pieţe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale, vânzarea de produse şi alte bunuri în aer liber, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, inclusiv la societăţile private de transport persoane), zone în care se desfăşoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activităţi cu caracter religios şi evenimente în aer liber organizate conform legislaţiei în vigoare.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

Măsura se aplică începând cu data de 6 august, de la ora 7.00.

CJSU a mai decis întrunirea, de îndată, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile judeţului Olt, în vederea stabilirii planului local de monitorizare a respectării şi aplicării regulilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-Cov-2.

Citește și: Mutarea pandemiei! Gigantul Kaufland nu se sperie de coronavirus

“Administratorii pieţelor agroalimentare precum şi operatorii economici care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către comercianţi şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie (evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către comercianţi)”, a transmis Prefectura Olt.

De asemenea, Prefectura Bihor a transmis că, începând cu data de 5 august, ora 6.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice aglomerate, pentru toate persoanele, mai puţin copiii sub 5 ani.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă

Astfel, masca trebuie purtată în pieţe, târguri, expoziţii, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora, în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, în zonele de aşteptare pentru accesul la obiectivele turistice, în zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.