DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Alte judete anunta ca scolile vor fi inchise luni

scoli

Cursurile vor fi suspendate luni şi în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, excepţie făcând cele din oraşele Constanţa, Mangalia şi Medgidia, precum şi în toate şcolile din mediul rural din Galaţi, dar şi într-o unitate dintr-o localitate din Alba, unde a nins abundent.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, cu excepţia celor din oraşele Constanţa, Mangalia şi Medgidia, vor fi închise luni, din cauza ninsorii.

“Având în vedere avertizarea meteorologica cod portocaliu emisă de ANM, la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, constituit prin ordinul prefectului judeţului Constanţa, a hotărât ca luni să se suspende cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa, cu excepţia celor din municipiul Constanţa, Mangalia şi Medgidia”, se arată în comunicatul citat de MEDIAFAX.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a anunţat, într-un nou comunicat de presă, că şi în judeţul Galaţi vor fi suspendate cursurile în unităţile de învăţământ din mediul rural.

”Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor”, precizează sursa citată.

Tot din cauza zăpezii, vor fi suspendate cursurile şi într-o şcoală din Alba.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Alba, şcoala cu clasele I-IV din satul Tonea, comuna Săsciori, îşi va suspenda cursurile începând de luni pentru o perioadă nedeterminată, drumurile în zonă fiind înzăpezite. Şcoala are doar opt elevi şi un învăţător.

Comuna Săsciori din Alba se află în Munţii Sebeşului şi are în componenţă nouă sate, printre care şi Tonea.

În ultimele 24 de ore în judeţul Alba a nins abundent, iar stratul de zăpadă măsoară de la câţiva centimetri în zona joasă până la peste 50 de centimetri în zona montană.

Până în prezent, au fost luate decizii de închidere a şcolilor şi grădiniţelor şi pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Vrancea, Brăila şi Tulcea. În judeţele Olt şi Dâmboviţa au fost închise doar unităţi de învăţământ din anumite localităţi.

”În municipiul Brăila cursurile se vor desfăşura în mod normal, în schimb, conform hotărârii Colegiului prefectural, nu se vor organiza cursuri în unităţile de învăţământ din mediul rural şi din oraşele Făurei, Ianca şi Însurăţei. În judeţele Olt şi Dâmboviţa, în urma hotărârii Colegiilor prefecturale, cursurile vor fi suspendate în 27 de şcoli, respectiv 12 şcoli”, arată Ministerul Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.