Celebrul Ghid Michelin a acordat miercuri mult râvnitele stele unui număr de patru restaurante din Washington, ceea ce ilustrează dinamismul scenei gastronomice din capitala americană, unde doar un singur stabiliment strălucea pe firmament, relatează AFP.
În prestigioasa categorie de trei stele - cea mai înaltă distincţie acordată de Ghidul Michelin -, restaurantul "The Inn at Little Washington", al bucătarului american Patrick O'Connell, se menţine în vârf, potrivit Agerpres.
Acest restaurant, situat în zona rurală a statului Virginia, la puţin peste o oră distanţă de capitala federală, propune mâncăruri "haute cuisine", realizate cu produse recoltate local şi preparate după influenţe europene.
În categoria două stele din Ghidul Michelin se află "Minibar" al bucătarului intens mediatizat José Andrés, "Pineapple and Pearls", condus de Aaron Silverman, şi localul "Jônt", cu o echipă condusă de Ryan Ratino.
Cele patru restaurante recent recompensate au primit fiecare câte o stea. Ele reprezintă o dovadă a diversităţii de pe mesele din Washington, inclus într-un grup restrâns de oraşe americane cu un "ghid roşu" dedicat, precum New York, Chicago sau San Francisco.
Acestea sunt "Albi", unde chef Michael Rafidi propune mâncăruri mediteraneene orientale, "Imperfecto: The Chef's Table", condus de venezueleanul Enrique Limardo, "Oyster Oyster", unde chef Rob Rubba este specializat în preparate vegetariene şi "Reverie", un local specializat în gastronomie contemporană, sub îndrumarea lui Johnny Spero.