Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alte trei acorduri nefuncționale cu CSI, denunțate. Nosatîi: Moldova nu dispune de armament nuclear sau de nimicire în masă

Radio Chișinău
comunitatea statelor independente csi

Guvernul Republicii Moldova continuă denunțarea acordurilor de cooperare cu țările membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), care și-au pierdut relevanța. În ședința de astăzi au fost denunțate alte trei acorduri.

Este vorba despre Acordul Consiliului Șefilor de State membre ale Comunității Statelor Independente cu privire la Forțele Armate și Trupele de Grăniceri, încheiat la Minsk la 30 decembrie 1991 și Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova la 13 martie 1992 și a Protocolului privind introducerea completărilor și modificărilor în Acordul privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova la 20 iunie 2000.

La fel a fost denunțat și Acordului dintre statele membre ale Comunității Statelor Independente referitor la Forțele Armate Strategice, încheiat la Minsk la data de 30 decembrie 1991. Acordul vizat prevede soluționarea problemelor ce țin de dirijarea forțelor armate strategice și controlul unic asupra armamentului nuclear și a altor tipuri de armament de nimicire în masă. „Republica Moldova nu a dispus și nu dispune de armament nuclear și nici de alt tip de armament de nimicire în masă. Acordul în cauză nu a fost implimentat. Moldova implimentează în mod direct tratatele internaționale în domeniul neproliferării armelor nucleare”, a menționat ministrul Apărării, în cadrul ședinței de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.