Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Alternativa pentru Germania', criticat pentru folosirea sloganurilor revoluţiei paşnice din 1989

afd

Mai mulţi politicieni germani au criticat miercuri partidul 'Alternativa pentru Germania' (AfD) pentru folosirea unor sloganuri electorale utilizate în trecut de cetăţenii fostei Republici Democrate Germane (RDG, Germania de Est) în timpul revoltei lor paşnice, relatează dpa potrivit Agerpres.

În landurile Brandenburg şi Saxonia, care au făcut parte din fosta Germanie de Est, vor avea loc alegeri regionale. Pe posterele electorale ale AfD sunt scrise sloganuri precum ''Noi suntem poporul'', ''Revoluţia 2.0'' şi ''Haideţi să încheiem revoluţia!''.

Lidera interimară a Partidului Social-Democrat (SPD), Manuela Schwesig, a afirmat că ''ipocrizia AfD este inegalabilă''.

Richard Schroeder, politician social-democrat şi militant pentru drepturi civile în fosta RDG, a afirmat că instrumentalizarea revoluţiei paşnice de către AfD este ''stânjenitor de greşită şi arogantă''.

La rândul său, Wolfgang Thierse, fost preşedinte al Bundestagului, a declarat pentru cotidianul Bild că această campanie a AfD este ''pur şi simplu obscenă''.

AfD susţine că speranţele cetăţenilor fostei RDG nu au fost îndeplinite în timpul a ceea ce extrema dreaptă germană numeşte ''prima revoluţie''.

Revoluţia paşnică, cunoscută în Germania şi drept ''Die Wende'' (Punctul de cotitură), a fost o serie de proteste şi demonstraţii care au avut loc în fosta RDG în 1989. În cele din urmă, protestele au dus la căderea Zidului Berlinului şi, ulterior, la reunificarea Germaniei.

Propoziţia ''Noi suntem poporul'' a devenit sloganul folosit de demonstranţi împotriva guvernului est-german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.