Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Malaezia: Autorităţile au încetat operaţiunile de căutare

alunecari de teren columbia

Salvatorii din Malaezia au încetat să mai caute cadavre printre dărâmăturile unui camping neautorizat devastat vineri 16 decembrie de o alunecare de teren care a ucis 31 de persoane, au anunţat sâmbătă autorităţile.

Potrivit poliţiei, 92 de persoane, printre care zeci de copii, se aflau la faţa locului, majoritatea dormind, când tone de noroi şi pământ s-au rostogolit de pe un deal în apropiere de oraşul Batang Kali, la periferia capitalei Kuala Lumpur.

Toţi cei decedaţi sunt malaezieni. Printre ei se aflau şi 11 copii. Şaptezeci şi unu de persoane au fost salvate, relatează AFP.

Aproape 700 de persoane de la diferite agenţii guvernamentale şi servicii de urgenţă, echipate cu câini de căutare şi utilaje de săpat, au căutat supravieţuitori şi cadavre pe terenul noroios şi plin de moloz unde se afla tabăra, informează Agerpres.

Multe dintre victime erau familii care veniseră să se odihnească pentru sărbătorile de sfârşit de an.

Potrivit autorităţilor, campingul funcţiona fără licenţă, iar operatorii acestuia vor fi pedepsiţi dacă vor fi găsiţi responsabili pentru accident.

Alunecările de teren sunt frecvente în Malaezia, unde ploile abundente cad în mod regulat la sfârşitul anului. Cu toate acestea, în zona în care s-a produs acum dezastrul nu au fost înregistrate precipitaţii abundente.

În martie, patru persoane au murit într-o altă alunecare de teren provocată de ploile abundente care le-a îngropat casele la periferia capitalei Kuala Lumpur.

În 1993, o masivă alunecare de teren cauzată de ploile abundente a prăbuşit o clădire rezidenţială de 12 etaje din apropierea capitalei, provocând moartea a 48 de persoane într-unul dintre cele mai grave dezastre naturale din Malaezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.