Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Tanzania: Bilanţul urcă la 76 de morţi

Operation World
Tanzania

Alunecare de teren în Tanzania: Bilanţul urcă la 76 de morţi

Cel puţin 76 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren cauzate de ploile abundente din nordul Tanzaniei de săptămâna trecută, a anunţat preşedintele Samia Suluhu Hassan, care a efectuat o vizită la locul tragediei, transmite AFP, conform Agerpres.

"Acest dezastru a costat vieţile a 76 de oameni din regiunea Katesh", la aproximativ 300 de kilometri nord de capitala Dodoma, a declarat joi şeful statului după o întâlnire cu supravieţuitorii.

Aceste ploi torenţiale din noaptea de sâmbătă spre duminică "sunt şi un semnal de alarmă astfel încât guvernul să ia măsurile necesare pentru a detecta semnele şi pentru a avertiza din timp oamenii, ca să se evite consecinţe grave ca acestea", a continuat Samia Suluhu Hassan, precizând că acest "dezastru a distrus, de asemenea, infrastructura şi activitatea economică".

"Avem acum sarcina de a restabili situaţia aici", a precizat ea, după ce şi-a scurtat deplasarea la COP28 din Dubai pentru a vizita locul tragediei.

Un bilanţ anterior, dat publicităţii marţi de autorităţi, indica 65 de decese.

Imaginile difuzate în urma intemperiilor de către canalele locale de televiziune au arătat străzi pline cu resturi de la casele distruse.

În urma acestor alunecări de teren aproximativ 5.600 de persoane au fost strămutate, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului, Mobhare Matinyi.

Africa de Est se confruntă de mai multe săptămâni cu ploi torenţiale şi cu inundaţii asociate cu fenomenul climatic El Nino, care au dus la strămutarea a peste 1 milion de persoane în Somalia şi care au cauzat peste 300 de decese în regiune.

El Nino, în general asociat cu o creştere a temperaturilor, cu secete în anumite părţi ale lumii şi cu ploi abundente în altele, ar trebui să se prelungească până în aprilie 2024.

Acest fenomen meteorologic a făcut deja ravagii în trecut în estul Africii. Din octombrie 1997 până în ianuarie 1998, inundaţii uriaşe alimentate de ploi torenţiale au făcut peste 6.000 de morţi în cinci ţări din această regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.