Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Vâlcea: Patru persoane au fost evacuate din locuințe

Foto Mediafax
alunecare de teren 1

Patru persoane au fost evacuate din locuinţe, miercuri seara, în comuna Roşiile, în urma unei alunecări de teren, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

Persoanele au fost evacuate de către autorităţile locale, iar echipaje de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari intervin în zonă pentru a evacua animalele şi bunurile din gospodăriile puse în pericol de alunecarea de teren, potrivit agerpres.ro.

"În data de 23.06.2021, ora 19,54, în comuna Roşiile, sat Cherăşti, s-a produs o alunecare de teren care pune în pericol patru gospodării ale populaţiei, dintre care trei gospodării locuite şi una nelocuită. În cele trei gospodarii se aflau patru persoane adulte (trei locatari şi o persoană care se afla într-o gospodărie cu scopul de a ajuta la evacuare) care au fost evacuate de către autorităţile locale, acestea fiind în afara oricărui pericol", a precizat Octavian Fulger.

Potrivit acestuia, la locul evenimentului intervin: trei ofiţeri şi 23 de subofiţeri cu 6 autospeciale din cadrul ISU Vâlcea, trei agenţi de poliţie cu o autospecială de la IPJ Vâlcea, din partea IJJ Vâlcea - 2 autospeciale cu un ofiţer şi 14 subofiţeri. Intervin, de asemenea, şase membri ai CLSU Roşiile şi 10 membri ai SVSU Roşiile, cu două autoturisme.

"În acest moment se desfăşoară acţiuni de evacuare a animalelor şi a bunurilor materiale din gospodăriile afectate şi relocarea acestora la rude/locurile stabilite de către autorităţile locale", a menţionat Octavian Fulger.

Echipele de intervenţie au evacuat 10 animale şi 48 de păsări.

Potrivit şefului ISU Vâlcea, Dan Pascaru, alunecarea de teren se manifestă pe o distanţă de aproape 1,5 kilometri şi are un front la bază de aproximativ 500 de metri.

Pentru o evaluare mai precisă a suprafeţei afectate de alunecarea de teren, joi va fi folosită o dronă, a informat şeful ISU Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.