Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Venezuela: Trei persoane au murit

newsfirst
alunecare de teren, sri lanka

O alunecare de teren provocată de ploile torenţiale a dus la moartea a trei persoane în nordul Venezuelei, a anunţat luni preşedintele Nicolas Maduro, la o săptămână după ce un incident similar a făcut peste 50 de victime, informează AFP.

''Am fost informat că sunt trei morţi la El Castano, a fost o viitură cu noroi care s-a prăvălit de pe versant'', a declarat Maduro.

Maduro a făcut anunţul în timpul unei vizite în localitatea Las Tejerias (nord), devastată de o alunecare de teren produsă pe 8 octombrie. Potrivit celui mai recent bilanţ oferit de preşedinte, această dramă a făcut 54 de morţi şi opt dispăruţi.

Potrivit primelor informaţii, importante pagube materiale s-au produs după alunecarea de teren survenită la El Castano, un cartier din Maracay, capitala statului Aragua, situat la 83 de kilometri de Caracas, informează Agerpres.

Potrivit imaginilor publicate de televiziunea venezueleană, alunecarea de teren a devastat totul în calea sa, ducând cu sine vehicule, arbori şi dislocând roci enorme.

Râul El Palmarito a ieşit din matcă după trei ore de precipitaţii intense, a constatat o echipă AFP prezentă la faţa locului.

Pe parcursul nopţii, la lumina farurilor autovehiculelor, militarii şi lucrătorii mobilizaţi la faţa locului au degajat căile de acces acoperite de noroi şi de pietre.

José Dos Santos, de 56 de ani, s-a refugiat în partea cea mai înaltă a locuinţei sale.

''Ne uitam înspre munte, ploaia era foarte puternică, am auzit un bubuit, iar când am văzut apa intrând pe ferestre, mi-am luat familia şi am urcat'', a povestit el pentru AFP.

''A fost groaznic, locuiesc aici de 70 de ani şi nu am mai văzut niciodată aşa ceva'', a mărturisit la rândul său Nelida Rodriguez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.