Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecări de teren în Brazilia: bilanţul creşte la 44 de morţi - Căutările continuă pentru supravieţuitori

alunecari de teren

Echipele de salvare au continuat marţi căutările pentru supravieţuitori în casele distruse duminică de alunecările de teren din sud-estul Braziliei, bilanţul victimelor ajungând la 44 de morţi, au anunţat autorităţile, care au precizat că zeci de persoane sunt în continuare date dispărute, relatează AFP.

Peste 680 de milimetri de ploaie au căzut în 24 de ore în Sao Sebastiao, oraş de coastă situat la circa 200 de km de Sao Paulo, capitala economică a Braziliei, de două ori mai mult decât media lunară de precipitaţii pentru această zonă, informează Agerpres.

În Sao Sebastiao au fost înregistrate până acum 43 de decese, au anunţat autorităţile, care au raportat şi decesul unei fetiţe în oraşul de coastă Ubatuba.

"Operaţiunile de căutare şi salvare continuă fără oprire", a anunţat biroul guvernatorului din Sao Paulo, adăugând că 1.730 de persoane au fost evacuate temporar din casele lor şi 760 au rămas fără adăpost.

Douăzeci şi trei de persoane, dintre care cinci copii, primesc îngrijiri medicale în spitale, şase fiind în stare gravă.

În oraşul vecin Juquehy, locuitorii încă afectaţi de furtuna devastatoare din weekend au fost loviţi marţi dimineaţă de noi alunecări de teren. Circa 80 de persoane şi-au părăsit locuinţele, însă nu au fost raportate victime, au anunţat autorităţile.

Centrul naţional de supraveghere şi alertă a dezastrelor naturale din Brazilia (Cemaden) estimează că 9,5 milioane de persoane trăiesc în zone expuse la alunecări de teren sau inundaţii, multe dintre ele în "favelas" - mahalale - lipsite de structuri sanitare de bază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.