Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecări de teren în Nepal - Cel puțin șase persoane au murit

china, alunecari de teren

Alunecările de teren provocate de ploile torenţiale care au lovit Nepalul au dus la moartea a şase persoane în regiunea centrală a ţării lovită de muson, conform autorităţilor nepaleze, transmite luni DPA potrivit Agerpres.

Tikaram Pokhrel, inspector adjunct de poliţie din districtul afectat, a precizat că alte şase persoane au fost date dispărute după ce mai multe alunecări de teren au lovit trei sate la Tanahun, un district din provincia Gandaki, la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de Kathmandu. 

"Trei persoane au fost recuperate în viaţă, dar căutările continuă pentru găsirea altor dispăruţi. Gospodăriile afectate au fost evacuate", a declarat el pentru DPA.

Alunecările de teren şi inundaţiile provocate de ploile musonice începând de miercuri au dus la pierderea a cel puţin 62 de vieţi omeneşti. Alte 40 de persoane sunt în continuare date dispărute, conform Autorităţii Naţionale nepaleze pentru reducerea efectelor dezastrelor (NDRRMA). 

Mai mult de două treimi dintre decese s-au produs în provincia Gandaki, unde se află unii dintre cei mai înalţi munţi din lume, Annapurna, Machhapuchhre şi Dhaulagiri. 

Conform NDRRMA, peste 1.000 de gospodării au fost grav afectate de inundaţii şi alunecări de teren.

"Familiile afectate au fost găzduite în adăposturi temporare, în şcoli şi în alte clădiri publice", conform unui purtător de cuvânt al NDRRMA.

Dezastrele naturale provocate de muson sunt frecvente în Nepal, mai notează DPA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.