Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecările de teren din Asia Centrală au provocat moartea a cel puțin 14 persoane

akipress.com
alunecare de teren

Cel puţin 14 persoane au murit şi două sunt dispărute în Kârgâzstan şi Uzbekistan în urma unor alunecări de teren cauzate de ploi torenţiale, au informat marţi autorităţile din aceste două ţări din Asia Centrală, potrivit AFP.

În imaginile difuzate pe reţelele de socializare şi în mass-media locale se poate vedea o alunecare uriaşă de teren care mătură în calea sa sute de copaci şi traversează drumurile cu viteză mare, scrie Agerpres.ro.

"Opt persoane au murit îngropate de alunecări de teren în regiunea Jalal-Abad; au fost găsite şase cadavre", a precizat într-un comunicat preşedintele consiliului de miniştri din Kârgâzstan, Ulukbek Maripov.

Potrivit presei locale, cele două persoane încă date dispărute sunt minori, iar alunecările de teren au fost cauzate de ploi abundente.

Preşedintele kârgâz Sadyr Japarov a prezentat condoleanţe familiilor victimelor şi a solicitat guvernului "să acorde asistenţă adecvată persoanelor afectate de dezastru".

În ţara vecină, Uzbekistan, alunecarea de teren "venită de pe teritoriul kârgâz a ucis opt persoane" în Valea Ferghana din estul ţării, a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, adăugând că alte şase persoane au fost grav rănite.

În ultimele zile, regiunea s-a confruntat cu temperaturi neobişnuit de ridicate însoţite de ploi torenţiale.

În fiecare an, zonele muntoase din Asia Centrală sunt afectate de inundaţii şi alunecări de teren soldate cu victime, care blochează drumurile importante din aceste ţări cu o infrastructură de transport deficitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.