Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am fost impresionat de cum poate mânui cu atâta siguranță acel sistem complicat' - Povestea unui pacient

Radu Pop
Sanador
medic

Micțiunile nocturne, dar și nevoia de a urina des în timpul zilei, alături de dureri sau senzația de usturime în timpul urinării și de prezența sângelui în urină sunt doar câteva dintre semnele și simptomele care pot indica un adenom de prostată. Afecțiunea mai este cunoscută și ca hiperplazie benignă de prostată sau prostată mărită. Printre factorii de risc care cresc șansele de apariție a bolii se numără: înaintarea în vârstă, dezechilibru hormonal, fumatul, sedentarismul, asocierea unor boli precum diabetul zaharat, obezitatea sau probleme cardiace, dar și moștenirea genetică. Netratată, boala poate duce la complicații grave, cum ar fi, cancer de prostată sau instalarea insuficienței renale.

Cu acest diagnostic s-a confruntat și Gheorghe, care, în urma unui consult de rutină la medicul de familie, a aflat că la nivelul prostatei este ceva în neregula și i s-a recomandat un consult de urologie, pentru un diagnostic corect și cât mai precis. Astfel, în urma căutărilor și recomandărilor de pe internet, Gheorghe a hotărât că trebuie să meargă la o consultație la Conf. Dr. Constantin Gingu, medic primar urologie și coordonator pentru chirurgia urologică oncologică și reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR, fiind convins de părerile deosebite pe care le aveau despre el alți pacienți pe care îi operase.

În urma consultației și a rezultatului biopsiei, Conf. Dr. Constantin Gîngu i-a comunicat diagnosticul de adenom de prostată, iar recomandarea de tratament a fost o intervenție chirurgicală minim invazivă, de prostatectomie radicală, efectuată robotic.

„Domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a explicat foarte bine diagnosticul, a vorbit foarte deschis și pe înțelesul meu, ceea ce mi-a conferit o foarte mare încredere în dânsul. Am simțit că am venit exact unde trebuie. M-a sfătuit să fac operația de prostatectomie, ca fiind cea mai bună opțiune în cazul meu, lucru confirmat și în prezent, la aproape doi ani de la operație”, mărturisește Gheorghe, pacientul SANADOR.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de intervenții chirurgicale moderne, asistate de robotul da Vinci Xi, cel mai avansat sistem chirurgical robotic din lume. Chirurgia robotică este folosită pentru tratarea unei game largi de afecțiuni urologice maligne, precum cancerul de prostată, cancerul renal, cancerul vezicii urinare, dar și în tratamentul hiperplaziei benigne de prostată, așa cum s-a întâmplat și în cazul Gheorghe. La SANADOR, intervențiile robotice din domeniul urologiei sunt efectuate de Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic cu un talent operator de excepție și cu o foarte mare experiență în efectuarea intervențiilor minim invazive

Printre cele mai importante beneficii ale chirurgiei robotice în urologie se numără durerea mică, riscul scăzut de infecție, pierderile foarte mici de sânge, dar și recuperarea rapidă a pacientului, cicatrici mai mici și un risc redus de apariție a unor efecte secundare nedorite, precum o disfuncție erectilă după o cistectomie sau o prostatectomie.

„Îi mulțumesc din inimă domnului Conf. Dr. Constantin Gîngu, al cărui talent îl pot compara cu cel al unui pictor; consider că numai un medic deosebit de pasionat de ceea ce face poate mânui cu atâta precizie și siguranță acel sistem chirurgical robotic, de care am fost foarte impresionat”, conchide pacientul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.