Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am încredere în profesionalismul său! Revin în țară periodic, chiar dacă e un efort de deplasare' - Povestea unei paciente

Radu Pop

Elena s-a născut cu o malformație congenitală, mai exact cu o stenoză la nivelul joncțiunii pielo-ureterale. Adică cu o îngustare a zonei unde rinichiul comunică cu ureterul, acel canal prin care urina trece din rinichi în vezica urinară. Într-o astfel de situație, urina nu se mai scurge în mod normal și în totalitate prin ureter, provocând astfel o creștere a presiunii în rinichi. La rândul său, această presiune duce la hidronefroză, o dilatare a rinichiului cauzată de acumularea de urină în interiorul acestuia.

„La o ecografie generală, efectuată în urmă cu mai multă vreme, mi s-a spus că sufăr de hidronefroză grad I, care trebuie urmărită. Hidronefroza este un rezultat al unei malformații congenitale”, povestește pacienta, în vârstă de 35 de ani.

Pentru că nu voia ca situația ei să se complice, Elena a urmat întocmai sfatul medicul urolog și, periodic, efectua investigații atât de laborator, cât și imagistice. O ultimă ecografie abdominală de rutină avea să îi aducă o veste nu tocmai bună. Boala avansase, iar riscul de afectare a rinichiului era crescut. Prin urmare, era nevoie de tratament de urgență.

„La un control de rutină, medicul a constatat că hidronefroza s-a accentuat și că, în timp, dacă nu mă operez, ar putea afecta rinichiul”, își amintește Elena.

Așa a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, unde l-a întâlnit pe Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonatorul pentru Chirurgia Urologică Oncologică și reconstructivă de la Spitalul Clinic SANADOR. În urma mai multor investigații, diagnosticul a fost confirmat. Conf. Dr. Constantin Gîngu i-a recomandat pacientei o intervenție chirurgicală de pieloplastie. Operația prin care blocajul de la nivelul joncțiunii pielo-ureterale a fost eliminat s-a realizat minim invaziv, prin laparoscopie. Totul a decurs fără probleme, intervenția fiind un succes. Rinichiul a putut fi recuperat morfologic și este funcțional.

„Prin referințe, am ajuns la domnul Conf. Dr. Gîngu, care mi-a efectuat intervenția de pieloplastie laparoscopică. Domnul doctor este un profesionist desăvârșit, drept urmare acum sunt sănătoasă, iar rinichiul stâng, căci el a fost vizat, funcționează normal. Între timp am plecat din țară, însă revin la domnul Conf. dr. Gîngu pentru controalele periodice, chiar dacă presupune un efort de deplasare, pentru că am încredere în profesionalismul său”, conchide pacienta.

La SANADOR, pacienții au acces la investigații imagistice și de laborator în vederea diagnosticării din timp a diferitelor afecțiuni urologice și stabilirii tratamentului corespunzător. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, acesta este realizat în condiții de maximă siguranță, de medici cu stagii de pregătire în centre de referință internaționale și cu o vastă experiență, cu ajutorul unor echipamente moderne, de ultimă generație. Iar ori de câte ori este posibil, intervențiile se realizează minim invaziv, prin chirurgie laparoscopică sau robotică, cu avantaje multiple pentru pacienți: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, recuperare rapidă, durată de spitalizare redusă și reluarea activităților zilnice la scurt timp după intervenție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.