Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AMA/WADA a suspendat singurul laborator antidoping din Africa

Queen Atletica
antidoping

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat luni că a suspendat laboratorul de la Bloemfontein, singurul acreditat pentru depistarea drogurilor din Africa, "din cauza multiplelor neconformităţi" faţă de standardele internaţionale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Agenţia a precizat, într-un comunicat, că a suspendat acreditarea laboratorului sud-african de la Bloemfontein pentru o perioadă de până la şase luni

Agenţia a indicat că a primit recomandarea de la un grup de experţi, luna trecută, de a suspenda acreditarea, în special din cauza "neconformităţilor legate de documentele tehnice şi menţinerea restricţiei de analiză".

Suspendarea, în vigoare de la 1 martie, interzice laboratorului să "efectueze orice activităţi antidoping, inclusiv analize de urină şi probe de sânge".

Eşantioanele în curs de procedură trebuie trimise unui alt laborator acreditat de AMA/WADA pe durata suspendării.

Pentru a-şi relua activităţile, laboratorul de la Bloemfontein va trebui să facă o cerere către AMA/WADA prin care să demonstreze că îndeplineşte cerinţele, în caz contrar suspendarea putând fi prelungită cu încă şase luni.

Organismul internaţional, cu sediul la Montreal (Canada), este responsabil cu acreditarea laboratoarelor antidoping din întreaga lume, garantând astfel că acestea menţin cele mai înalte standarde de calitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.