Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amânarea Olimpiadei era 'singura opţiune logică' spune preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic

www.prweek.com
Olimpiada paralimpica

Preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic (CIP), Andrew Parsons, a declarat marţi că amânarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo (24 iulie - 9 august) pentru un an era ''singura opţiune logică'' în contextul pandemiei de coronavirusm potrivit Agerpres.

''Sănătatea oamenilor trebuie să fie întotdeauna prioritatea noastră, iar organizarea unui eveniment sportiv de o asemenea anvergură în condiţiile pandemiei era pur şi simplu imposibilă. Sportul nu mai este, într-o asemenea situaţie, pe primul loc, ci esenţială este salvarea vieţilor. Era extrem de important pentru toţi sportivii, deci şi pentru cei paralimpici, să fie în siguranţă într-o astfel de perioadă'', a spus Parsons, potrivit dpa.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Aşa cum se ştie, Comitetul Internaţional Olimpic a confirmat, marţi, printr-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuţii între preşedintele CIO şi premierul Japoniei.

''În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale'', se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.