Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amancio Amaro, fost atacant legendar al echipei Real Madrid, a murit la 83 de ani

lumanare doliu

Fostul atacant Amancio Amaro, de nouă ori campion cu Real Madrid şi campion european cu Spania în 1964, a murit la 83 de ani, potrivit news.ro.

„Real Madrid, preşedintele său şi conducerea sa regretă profund pierderea lui Amancio Amaro, preşedintele de onoare al Real Madrid, una dintre marile legende ale clubului nostru şi ale fotbalului mondial”, a declarat clubul madrilen într-un comunicat.

„Alături de Paco Gento, Amancio a fost liderul echipei Real Madrid după ce s-au câştigat cinci cupe europene consecutive între 1956 şi 1960, şi reprezintă valorile care au făurit istoria clubului nostru”, a adăugat gruparea madrilenă.

Transferat în 1962 de la Deportivo La Coruña, atacantul a petrecut paisprezece sezoane la clubul madrilen. Sub tricoul lui Real Madrid, a câştigat 9 campionate spaniole, 3 cupe ale Spaniei şi o cupă europeană în 1966. A fost golgheter în campionatul spaniol de două ori.

Amaro, supranumit „Vrăjitorul” (El Brujo), a fost jucat de 42 de ori cu echipa naţională a Spaniei cu care a câştigat Campionatul European, în 1964.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.