Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Șamanul' QAnon de la Capitoliu cere grațirea din partea lui Trump: Ar fi corect să îi grațieze pe cei care i-au ascultat invitația

telegraph.co.uk
Jake Angeli QAnon Shaman protest

Jacob Anthony Chansley,„Șamanul de la Capitoliu”, protestatarul care a devenit imaginea evenimentelor violente de la Washington DC din 6 ianuarie, în urma cărora au murit cinci oameni, îi cere președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, să îl grațieze pentru faptele sale, relatează The Independent citat de digi24.ro.

Jacob Anthony Chansley, care se recomandă drept „Șamanul QAnon”, spune că Donald Trump l-a invitat să atace Congresul în timp ce era validată victoria lui Joe Biden.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Cunoscut și drept Jake Angeli, bărbatul s-a predat autorităților americane sâmbătă și a fost pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni legate de pătrunderea sa ilegală în clădirea Capitoliului.

Avocatul său susține, însă, că „șamanul”, în vârstă de 33 de ani, s-a comportat pașnic și că autoritățile ar trebui să renunțe la caz – „Clientul meu a auzit cuvintele repetate frecvent de președintele Trump și a acționat în consecință. Cuvintele și invitația unui președinte ar trebui să însemne ceva”, a spus avocatul în apărarea clientului său.

„Având în vedere felul pașnic și adecvat în care dl. Chansley s-a comportat, ar fi corect și onorabil ca președintele să îl grațieze și pe el dar și pe ceilalți indivizi pașnici care au acceptat invitația președintelui cu intenții onorabile”, a concluzionat avocatul lui Jake Angeli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.