Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon îi face concurență lui Elon Musk: Vrea să lanseze mii de sateliți

www.digi24.ro
Amazon

Compania Kuiper Systems LLC, deținută de Amazon a cerut autorităților de reglementare din SUA permisiunea de a lansa încă 4.538 de sateliți care i-ar consolida prezența în spațiu, în încercarea de a concura cu SpaceX a lui Elon Musk pentru a obține clienți pentru servicii de bandă largă din spațiu, anunță Mediafax.

Bloomberg precizează că, dacă va primi aprobarea, Kuiper ar ajunge la un total de 7.774 de sateliți, conform unui dosar depus joi la Comisia Federală pentru Comunicații.

Kuiper și Space Exploration Technologies Corp. a lui Musk au cereri depuse la FCC pentru flote de sateliți pe orbita joasă a Pământului. Companiile s-au confruntat în ultimele luni, Amazon susținând că SpaceX nu a îndeplinit cerințele de reglementare. SpaceX a respins criticile ca fiind irelevante.

SpaceX s-a impus ca lider în domeniul spațial, după ce a lansat cel puțin 1.700 dintre sateliții săi de bandă largă Starlink și are în plan alte mii de sateliți.

Amazon.com a obținut anterior aprobarea FCC pentru 3.236 de sateliți și spune că va lansa doi sateliți prototip la sfârșitul anului viitor.

OneWeb, cu sediul la Londra, construiește o flotă de 648 de sateliți. La 3 noiembrie, Boeing Co. a obținut permisiunea FCC pentru o flotă de 147 de sateliți de comunicații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.