Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Arabiei Saudite la Haga a fost atacată cu mai multe focuri de armă. Nicio persoană nu a fost rănită

shutterstock.com
focuri de armă, ambasadă Arabia Saudită, Haga

Poliţia olandeză a arestat un bărbat joi după ce mai multe focuri de arme au fost trase asupra Ambasadei Arabiei Saudite la Haga într-un incident fără răniţi şi calificat drept un "atac laş" de către Riad, relatează AFP.

Incidentul survine la o zi după un atentat cu explozibil ce a vizat la Jeddah, în Arabia Saudită, o ceremonie dedicată armistiţiului din 11 noiembrie 1918, festivitate ce avea loc în prezenţa unor diplomaţi occidentali, inclusiv britanic şi francez. Atentatul s-a soldat cu doi răniţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

"Bărbatul a fost arestat într-o casă din Zoetermeer (în apropiere de Haga)", a declarat poliţia într-un comunicat, adăugând că suspectul se află "în custodia sa şi va fi interogat".

Mai multe focuri de arme au fost trase cu puţin timp înainte de ora 06:00 (05:00 GMT) asupra ambasadei saudite la Haga, unde se află şi sediul guvernului olandez, fără să fi rănit pe cineva.

Tirurile au lăsat mai multe urme de gloanţe în clădire şi au perforat geamurile misiunii diplomatice, potrivit corespondentului AFP la faţa locului.

Poliţia, care a lansat un apel martorilor la incident, nu a precizat numărul de împuşcături.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .

"O anchetă criminalistică este în curs de desfăşurare.Această anchetă vizează amprentele de pe cartuşe şi calibrul gloanţelor", a indicat Steven van Santen, purtător de cuvânt al poliţiei.

Ambasada saudită la Haga a declarat, într-un comunicat în arabă şi publicat pe Twitter, că niciun membru al personalului său nu a fost rănit în cursul acestui incident, al cărui motiv nu este deocamdată cunoscut.

Guvernul saudit "condamnă acest atac laş şi mulţumeşte autorităţilor olandeze pentru reacţia lor rapidă", a precizat ambasada, adăugând că a lansat un apel la prudenţă cetăţenilor saudiţi în Olanda.

Ministerul olandez de Externe a indicat că tratează incidentul cu "foarte multă seriozitate" şi este în contact strâns cu autorităţile saudite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.