Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Chinei îi cere unui eurodeputat francez să 'înceteze să provoace probleme' pe tema uigurilor

osservatoriodiritti.it
uiguri

Ambasada Chinei în Franţa a stârnit miercuri reacţii puternice în rândul eurodeputaţilor europeni, după ce i-a cerut eurodeputatului francez Raphaël Glucksmann, iniţiatorul unui demers pentru apărarea uigurilor din China, să ''înceteze să provoace probleme'', relatează AFP, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul socialist, un apărător fervent al cauzei uigurilor, a fost la sfârşitul lunii septembrie la originea unei platforme semnate de intelectuali, actori şi responsabili politici europeni care solicitau comunităţii internaţionale ''acte puternice'' şi ''rapide'' pentru a pune capăt ''crimei împotriva umanităţii'' în curs de desfăşurare, potrivit lor, la Xinjiang.

Ambasada Chinei a reacţionat la un mesaj postat pe Twitter miercuri dimineaţa de către Glucksmann, în care acesta protestează în legătură cu faptul că ''China şi Rusia sunt alese în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului'', în timp ce ''milioane de uiguri'' sunt în ''tabere''.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți!

Reprezentanţa chineză a cerut europarlamentarului să ''nu mai provoace nelinişte cu privire la problemele legate de Xinjiang, care sunt în întregime problemele interne ale Chinei''.

''Nicio ţară sau forţă nu are dreptul să intervină şi toate încercările împotriva Chinei sunt sortite eşecului'', a adăugat reprezentanţa chineză pe Twitter.

''Nu mă impresionaţi @Ambasada Chinei şi nu puteţi da ordine aici unui reprezentant al poporului. Am fost ales să conduc aceste lupte pentru drepturile omului. Şi le voi duce până la capăt. Deci, schimbaţi tonul, vă rog. Şi mai ales: închideţi taberele ", a scris, la rândul său, eurodeputatul francez pe Twitter.

Mai mulţi europarlamentari i-au oferit sprijinul, între care omologul său din partidul ''Europa-Ecologie-Verzii'' (Europe Écologie Les Verts - EELV) Yannick Jadot, care i-a cerut preşedintelui francez Emmanuel Macron să ''blocheze negocierile în curs de desfăşurare pentru acordul de investiţii UE- China''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.