Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Federației Ruse să fie pe strada Alexei Navalnîi! Analistului politic Ion Tăbârță consideră că 'ar fi o inițiativă bună'

captura Jurnal TV
Ambasada Rusiei Chisinau Moldova

Analistului politic Ion Tăbârță consideră că „ar fi bună inițiativă” dacă autoritățile de la Chișinău ar numi o stradă din capitală în cinstea opozantului rus Alexei Navalnîi. Totuși, reprezentanții Primăriei Chișinău spus că există „foarte multe întrebări tehnice”, iar procedura ar putea dura „până la un an”.

Ion Tăbârță a propus strada pe care se află Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, o parte din strada Toma Ciorbă, transmite știripesurse.md.

Potrivit lui, ar fi o bună inițiativă în Republica Moldova de a avea o stradă în cinstea lui Alexei Navalnîi. El susține că acest lucru poate fi privit ca o provocare însă, pentru a ține minte și pentru a prețui libertatea democrației și a individualității, acest lucru ar fi bine-venit.

Specialistul principal pentru relaţia cu mass-media în cadrul Primăriei, Vasile Chirilescu, a explicat că Primăria Chișinău nu ia astfel de decizii, ci consiliul municipal. Acesta susține că există o procedură, cineva trebuie să vină cu o inițiativă, să facă un proiect de hotărâre.

Sunt foarte multe întrebări tehnice. Nu-i pur și simplu așa

Sunt foarte multe întrebări tehnice. Nu-i pur și simplu așa, cineva vrea și a schimbat. Trebuie să aibă loc consultările publice. Poate dura și un an, poate mai puțin. Depinde cât de repede sunt parcurse etapele”, a precizat Vasile Chirilescu.

Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.