Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ambasada Franţei a fost atacată. Proteste masive după lovitura de stat din Burkina Faso

burkina faso

Protestatarii din capitala statului Burkina Faso au atacat ambasada Franţei şi o bază militară franceză, la o zi după cea de-a doua lovitură de stat din acest an, informeaza RADOR.

A fost raportat un incendiu în faţa ambasadei şi au fost auzite focuri de armă. Un grup de soldaţi îl acuză pe liderul destituit, Paul-Henri Damiba, de faptul că s-a refugiat la o bază militară franceză şi că plănuieşte o contraofensivă. Franţa a condamnat atacurile asupra ambasadei sale şi a negat orice implicare în lovitura de stat.

Context

Căpitanul armatei din Burkina Faso, Ibrahim Traore, l-a înlăturat pe liderul militar Paul-Henri Damiba și a dizolvat guvernul, în cea de-a doua lovitură de stat din Africa de Vest în opt luni, a anunțat el într-o declarație citită vineri seara la televiziunea națională, potrivit Reuters.

Traore a declarat că un grup de ofițeri care l-au ajutat pe Damiba să preia puterea în ianuarie au decis să își înlăture liderul din cauza incapacității acestuia de a face față unei insurgențe islamiste care se agravează. Damiba îl înlăturase pe fostul președinte Roch Kabore în ianuarie, în parte din același motiv.

Constituția a fost suspendată și Carta de tranziție a fost dizolvată, frontierele sunt închise pe termen nelimitat și toate activitățile politice și ale societății civile sunt suspendate, a declarat Traore. El a decretat stare de asediu de la ora 21.00 GMT la 05.00 GMT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.