Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Marii Britanii, reacție față de propunerile de modificare a codurilor penale

marea britanie

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti urmareste îndeaproape modificarile la codurile penale si afirma ca Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept.

'Urmarim îndeaproape si am luat nota de preocuparile semnalate referitor la propunerile de modificare a Codului de procedura penala si a Codului penal', scriu reprezentantii ambasadei pe Facebook.

Potrivit postarii, reprezentantii ambasadei spun ca, 'asa cum recomanda raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, Parlamentul trebuie sa sprijine institutiile sistemului judiciar si statul de drept'.

Senatorii din Comisia juridica au întocmit, marti, un raport de admitere cu amendamente a unui proiect al Guvernului de modificare si completare a Codului penal si a Codului de procedura penala, unul dintre amendamentele acceptate vizând, la dispunerea masurilor preventive, înlocuirea termenului de 'suspiciunea rezonabila' cu sintagma 'daca din probe rezulta indicii temeinice', revenindu-se astfel la vechea forma a Codului de procedura penala.

Respectivul amendament, aprobat marti de Comisia juridica, apartine senatorilor Ioan Chelaru, Ovidiu Dontu si Cristiana Anghel si prevede modificarea articolului 202 din Codul de procedura penala în sensul ca 'masurile preventive pot fi dispuse daca din probe rezulta indicii temeinice ca o persoana a savârsit o fapta prevazuta de legea penala si daca sunt necesare în scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al împiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata ori al prevenirii savârsirii unei alte infractiuni'.

În plus, mai multi deputati PSD au depus la Senat un proiect de lege de modificare a Codului de procedura penala, potrivit caruia masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe concrete din care rezulta dincolo de orice îndoiala ca o persoana a savârsit o infractiune si daca sunt necesare în scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal.

'Masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe concrete din care rezulta dincolo de orice îndoiala ca o persoana a savârsit o infractiune si daca sunt necesare în scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal, al împiedicarii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmarirea penala sau de la judecata, ori al prevenirii savârsirii unei alte infractiuni', se arata în proiectul, semnat, printre altii, de deputatii PSD Marian Ghiveciu, Marius Manolache, Ciprian Nica si de deputatul minoritatilor nationale Nicolae Paun. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.