Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României în Italia - precizări

constitutional-change.com
italia
Cu privire la unele informații publicate în presă, referitoare la lucrătorii sezonieri români în sectorul agricol, facem următoarele precizări:
Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie 2020, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova. Comunicatul de presă transmis de Ambasada României la Roma, în urma acestei întâlniri, reflectă în întregime rezultatele discuțiilor care au avut loc recent între partea română și cea italiană.
În același timp, precizăm că dialogul dintre ambasadă și asociațiile de producători agricoli a avut ca singur scop sprijinirea lucrătorilor români din Italia, având în vedere prezența în Peninsulă a unor cetățeni români care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul COVID-19.
În cadrul acestor discuții, nu au fost avansate propuneri de cifre și nu a fost încheiat vreun acord privind sosirea, în Italia, a unor lucrători români, ambasada neavând o astfel de atribuție.
România reiterează disponibilitatea de colaborare cu Italia pentru a identifica o soluție, pe fondul complexității fără precedent din statele noastre. Orice soluție trebuie sa se încadreze în regulile prevăzute de ordonanțele adoptate de Guvernul României pentru gestionarea efectelor epidemiei de COVID-19. De asemenea, ambasadorul a sugerat autorităților italiene, în cadrul discuției, să aibă în vedere și forța de muncă română deja prezentă în Italia, ținând cont de posibilitatea de a redirecționa cetățenii români care au rămas fără o sursă de venit, în contextul COVID-19, către oportunitățile de muncă în domeniul agricol.
Subliniem faptul că problematica lucrătorilor români din Italia este în permanență în atenția Ambasadei României în Italia, prioritară fiind asigurarea respectării drepturilor și a protejării statutului acestora.

Precizeaza Ambasada Romaniei la Roma

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.