Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României în Portugalia transmite o actualizare...

www.politicall.ro
Portugalia steag
- Președintele Republicii Portugheze, prof. Marcelo Rebelo de Sousa, va avea în zilele următoare discuții cu reprezentanții Guvernului, ai Parlamentului și cu specialiști epidemiologi pentru a evalua necesitatea extinderii stării de urgență până la data de 16 aprilie a.c., la baza deciziei stând și evoluția numărului de persoane infectate cu #COVID-19. Până la 30 martie a.c. (ora 12.00), în Portugalia au fost înregistrate 6408 cazuri de persoane infestate cu COVID-19 și 140 de decese.
- Ca și în alte state, principalii decidenți politici portughezi - președintele, prim-ministrul și ministrul de stat, al economiei și tranziției digitale - sunt implicați, în această perioadă, în discuții cu principalii reprezentanți ai industriei portugheze și ai asociațiilor profesionale din sectorul medical și ai altor sectoare vitale, pentru identificarea de soluții care să permită dezvoltarea unor capacități naționale de producție a echipamentelor medicale și de protecție pentru combaterea COVID-19.
Printre exemplele concrete, evidențiate de premierul Antonio Costa, se numără Centrul Tehnologic pentru Industria Textilă și Îmbrăcăminte (CITEVE), care va confecționa echipamente de protecție individuală, măști, mănuși și încălțăminte medicinală, în principal pentru personalul din sistemul medical.
De asemenea, Centrul de Excelență și Inovare din Industria Auto (CEIIA) și-a reorientat o parte din capacitatea de cercetare pentru dezvoltarea unui model de ventilator care să vină în ajutorul bolnavilor cu insuficiență respiratorie. Modelul de ventilator, care ar putea fi produs la scară mare, în conformitate cu normele de calitate și siguranță, a fost dezvoltat într-un interval de 15 zile, prin colaborarea dintre medici, Facultatea de Medicină a Universității din Minho, CEIIA și reprezentanții industriei de profil. Obiectivul vizat este producerea a 10.000 ventilatoare, primele 100 urmând a fi puse la dispoziție deja din luna aprilie.
Totodată, premierul și-a exprimat gratitudinea față de portughezii care, în această perioadă, fac un efort eroic în toate domeniile profesionale pentru combaterea #COVID 19.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.