Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României în Republica Moldova condamnă vandalizarea cimitirului Eroilor Români din Fălești

deschide.md
cimitir eroi vandalizat moldova

Ambasada României în Republica Moldova anunță că s-a autosesizat în legătură cu vandalizarea cimitirului din localitatea Fălești, dedicat Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Misiunea diplomatică condamnă cu fermitate acest act iresponsabil și provocator și își exprimă încrederea că autoritățile competente din Republica Moldova vor lua măsuri ferme și imediate de identificare și tragere la răspundere a făptașilor, conform deschide.md.

„Între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova a fost semnat, la 3 martie 2012, Acordul privind regimul juridic al mormintelor de război românești situate pe teritoriul Republicii Moldova, prin care este reglementată protejarea mormintelor de război româneşti şi dreptul la odihnă veşnică al militarilor români căzuţi în luptă şi al victimelor civile române ale războiului”, se menționează în comunicatul Ambasadei României.

În cimitirul de la Fălești sunt înhumați peste 300 eroi căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, majoritatea fiind de origine din raionul Fălești.

De menționat că persoane necunoscute ar fi vandalizat recent Cimitirul Eroilor Români căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial din Fălești. Imagini de la fața locului au fost publicate pe Facebook de către fostul deputat socialist Oleg Sava, care a scris că aceasta ar fi o reacție la decizia Parlamentului de a interzice simbolica de război rusească – panglica Sfântului Gheorghe, dar și literele „V” și „Z”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.