Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada României la Londra a găzduit ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei

agerpres.ro

Ambasada României la Londra a găzduit joi ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, şi a Alteţei Sale Regale Principele Radu, aflaţi în aceste zile într-o vizită cu caracter public în Marea Britanie.

Dezvelirea bustului Regelui Mihai I - lucrare realizată de artistul plastic Valentin Tănase şi ridicată în curtea ambasadei României - a fost făcută de Custodele Coroanei şi de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Laura Popescu, în ziua când se împlinesc exact 100 de ani şi o lună de la naşterea suveranului.

La ceremonie au mai fost prezenţi aproximativ 50 de invitaţi, printre care preşedintele Consiliului Regal, Andrew Popper, consulul general al României la Manchester, Andreea Berechet, consuli onorifici ai României în Regatul Unit, reprezentanţi ai ICR Londra, membri ai comunităţii româneşti, şi directorul executiv al puternicului Canary Wharf Group, Sir George Iacobescu, care este născut în România.

În discursul său, ambasadorul României în Regatul Unit, Laura Popescu, a salutat personalitatea Regelui Mihai şi a evidenţiat legătura puternică a acestuia cu Familia Regală Britanică, contribuţie importantă la consolidarea relaţiilor dintre Bucureşti şi Londra, potrivit Agerpres.ro.

''Regele Mihai a fost pur şi simplu excepţional. Puterea sa, demnitatea sa, fibra sa morală, devotamentul faţă de poporul său au lăsat o amprentă imensă şi inspiraţie asupra multor generaţii de români, ceea ce nu poate fi cuantificat. Casa Regală a României are legături atât de solide cu Familia Regală Britanică - şi Regele Mihai este o reamintire a acestui lucru. El a fost stră-strănepotul Reginei Victoria şi nepotul Reginei Maria a României, care s-a născut în Familia Regală Britanică în Kent'', a spus ambasadorul Laura Popescu.

''Sunt foarte fericită că Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu sunt prezenţi astăzi aici pentru a marca acest moment cu adevărat memorabil'', a adăugat diplomatul român.

Ceremonia a fost urmată de o recepţie în sediul misiunii diplomatice a României.

Mihai I, rege al României între 1927-1930 şi 1940-1947, s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al principelui Carol şi al Elenei, principesă de Grecia. Suveranul a fost văr de gradul III cu Majestatea Sa Regina Elisabeta II a Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.