Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei avertizează SUA cu privire la o eventuală desfășurare de rachete hipersonice în Europa

globalyouthvoice.com
rachetă hipersonică

Ambasada Rusiei în Statele Unite a avertizat SUA în legătură cu o eventuală desfășurare de rachete hipersonice pe teritoriul Europei. O declarație în acest sens a fost publicată pe Twitter, scrie cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Diplomații au amintit secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby, că o eventuală desfășurare a oricăror rachete hipersonice în Europa va fi extrem de destabilizitoare. Timpul scurt de zbor al acestor rachete nu lasă, practic, timp pentru luarea unei decizii și amplifică probabilitatea unui conflict neintenționat, se precizează în mesaj.

Aceasta a fost reacția ambasadei la breafingul lui John Kirby. În cadrul discuției sale cu jurnaliștii, reprezentantul Ministerului Apărării al SUA a comentat testele pentru racheta hipersonică rusă ”Țirkon”, pe care le-a catalogat drept ”destabilizatoare”.

Luni, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că fregata ”Amiralul Gorșkov” efectuat cu succes lansarea unei rachete hipersonice ”Țirkon” din bazinul Mării Albe asupra unei ținte terestre, situată pe coasta Mării Barents. Viteza de zbor a fost 7 Mach, raza de tragere depășind 350 de kilometri. Potrivit datelor controlului obiectiv, ”Țirkon” a lovit ținta în plin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.