Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei continuă războiul cu Principesa Margareta: Vrea să țină o conferință de presă cu ONG-urile care au criticat reprezentanța diplomatică

valery kuzmin

Ambasada Rusiei la București a făcut precizări referitoare la comentariul făcut săptămâna trecută la adresa Custodelui Coroanei, MS Margareta, și pentru care ambasadorul Valeri Kuzmin a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada rusă propune organizarea unei întâlniri, o conferință de presă sau o „masă rotundă”, în care să se clarifice toayte aspectele.

Citește și: Klaus Iohannis a decorat-o astăzi- Cine este cea care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu .

"Ne-a atras atenția petiția răspândită de mass-media electronică locală „Demnitatea și regalitatea românească. O atitudine în prag de 1 decembrie”, alcătuită de reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Alianței pentru Centenar și ai societății civile. În această privință, ținem să remarcăm că autorii documentului menționat, care este dedicat comentariului nostru pentru presa din 22 noiembrie a acestui an, au evitat sensul său esențial.

Comentariul invoca faptul următor: Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Margareta, care și-a asumat funcții ce nu-i sunt caracteristice, de evaluare a politicii externe a statelor străine, în speță a Rusiei, și a acuzat în mod neîntemeiat țara noastră de agravarea situației din regiunea Mării Negre, de „atacul împotriva Georgiei în 2008, Ucrainei în 2014 și intervenția militară în Orientul Mijlociu în 2015”. Explicațiile Ambasadei despre esența acestor născociri calomnioase, din punctul de vedere al diplomației ruse, au rămas aproape neobservate.

Citește și: Propunere-șoc din PNL: fiecare cetățean să depună o declarație de avere (secretar de stat la Justiție)

Vis-a-vis de aceasta, susținem ideea organizării unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor care au semnat petiția și propunem să desfășurăm în comun o conferință de presă (sau o „masă rotundă”), orientându-ne spre mijlocul lunii decembrie, după ce se termină sărbătorile oficiale și religioase din prima jumătate a lunii, în cadrul căreia suntem gata să ne expunem amănunțit poziția asupra esenței problemelor abordate. La rândul lor, reprezentanții organizațiilor care au semnat petiția și ai societății civile vor avea posibilitatea să încerce să demonstreze corectitudinea afirmațiilor făcute de Custodele Coroanei Române, bineînțeles, demonstrând fapte și documente.

Suntem pregătiți să discutăm puțin mai târziu despre locul și ora concrete pentru o astfel de întâlnire", se precizează în comunicatul Ambasadei Rusiei în România.

Pe 22 noiembrie, într-o postare pe Facebook, Ambasada Rusiei a publicat un asa-zis „comentariu pentru presă”, intitulat „Despre fobiile istorice și geopolitice ale Custodelui tronului românesc”. Practic, ambasada dădea o replică la discursul Custodelui Coroanei, susținut cu o seară înainte la „Seara Corpului Diplomatic acreditat la București”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.