Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei la Chişinău crede că moldovenii vor avea de suferit din cauza reducerii numărului de diplomați ruși

Ca urmare a reducerii numărului de diplomaţi ruşi la ambasada Rusiei la Chişinău, cetăţenii Republicii Moldova vor avea de suferit în primul rând. Potrivit Infotag.md, acest lucru l-a declarat directorul celui de-al doilea departament pentru ţările CSI din cadrul ministerului de externe al Rusiei, Aleksei Polişciuk.

Într-un interviu acordat RIA Novosti, el a menţionat că "reducerea de către Moldova a numărului de angajaţi ai ambasadei Rusiei la Chişinău se înscrie în campania anti-rusă a autorităţilor moldoveneşti, de pe urma căreia vor avea de suferit cetăţenii de rând ai republicii". El a calificat acuzaţiile la adresa ambasadei Rusiei de amestec în afacerile interne ale Republicii Moldova şi spionaj ca fiind "neîntemeiate şi neavând nicio legătură cu realitatea".

"Cine va suferi de pe urma reducerii prezenţei diplomatice ruse? În primul rând, cetăţenii moldoveni de rând. Acum, posibilităţile de a le oferi servicii consulare, precum şi asistenţă în stabilirea şi dezvoltarea contactelor culturale, umanitare, spirituale, de afaceri şi personale cu ţara noastră vor fi semnificativ limitate. Decizia autorităţilor moldoveneşti este orientată nu împotriva Rusiei, ci împotriva propriilor săi cetăţeni. Acest pas neprietenos stă pe conştiinţa acelor oficiali şi funcţionari care l-au iniţiat. El nu va rămâne fără răspuns. Măsuri specifice de răspuns sunt în curs de elaborare acum, acestea vor fi anunţate la timpul oportun", a spus Polişciuk.

Potrivit lui, din cauza acestei decizii, posibilitatea de a oferi servicii consulare a ambasadei Rusiei va fi limitată. Ambasada Rusiei la Chişinău a anunţat deja suspendarea secţiei consulare a ambasadei "din motive tehnice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.