Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei la Washington toacă SUA: Un posibil atac nuclear face parte din variantele aberante

ABC 7 Chicago
Joe Biden

Ambasada Rusiei la Washington a comentat informațiile apărute în mass-media despre planurile care se presupune că au fost dezvoltate în Statele Unite de a ataca conducerea militaro-politică a Rusiei, misiunea diplomatică exprimându-şi convingerea că acestea sunt doar aberaţiile cuiva, reconfirmând disponibilitatea Rusiei de a-şi apăra suveranitatea țării, prin toate mijloacele pe care le are la îndemână, transmite Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Diplomații ruşi au atras atenția asupra unui articol din ''The Newsweek'', care, face referire la surse anonime de la Pentagon, care anunţă o posibilă reacție a SUA la utilizarea ipotetică a armelor nucleare de către Rusia.

Printre ''variantele aberante'' luate în calcul se numără un așa-zis atac de a lăsa fără conducere şi a lovi 'în inima Kremlinului''. 'Ţin să cred că astfel de argumente aberante nu reflectă poziția oficială a departamentului militar american. Pornim de la faptul că Washingtonul este conștient de faptul şi caracterul de escaladare a unei asemenea retorici nesăbuite'', a adăugat ambasada. ''Un experiment riscant gândit de planificatorii militari americani ar putea ajunge să coste scump Statele Unite. Orice confruntare militară între puterile nucleare va duce în mod inevitabil la consecințe catastrofale'', au avertizat diplomații ruşi. Reamintim, joi, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a acuzat Washingtonul că împinge lumea către o confruntare între marile puteri nucleare. Șeful misiunii diplomatice a subliniat că este ''testată resistenţa" Rusiei, fapt care poate atrage consecințe imprevizibile.

''Astăzi, un fapt evident este implicarea directă a Statelor Unite în acțiunile regimului de la Kiev. Livrările de arme letale sunt efectuate în mod deschis. Kievului i se furnizează informații. Există o programare comună a operațiunilor împotriva Forțelor Armate Ruse. Ucrainenii învață arta războiului, folosind tehnica militară a NATO'', a declarat diplomatul. Politicienii din SUA trebuie să înțeleagă că Rusia își va apăra suveranitatea, ''inclusiv Crimeea și teritoriile care ar putea deveni rusești'', a conchis Antonov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.