Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA amână sărbătorirea Zilei Independenței în Tunisia din motive de securitate

www.timeanddate.com
steag SUA

Ambasada Statelor Unite la Tunis a anunţat miercuri că amână sărbătorirea Zilei Independenţei din motive de securitate, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Decizia de a nu organiza festivităţi de ziua naţională a SUA, pe 4 iulie, a fost luată marţi, a precizat biroul de presă al reprezentanţei diplomatice, fără a da alte detalii.

Ambasada a fost închisă luni, tot din motive de securitate, conform site-ului oficial de internet şi contului de Twitter.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Măsurile au fost luate în contextul dublului atentat sinucigaş de joia trecută, de la Tunis, revendicat de Statul Islamic, urmat de un altul marţi noaptea, când organizatorul atacurilor, tunisianul Aymen Smiri, în vârstă de 23 de ani, a detonat o centură cu explozivi pe care o avea asupra sa, în timp ce era urmărit de forţele de securitate; Ministerul de Interne anunţase iniţial că teroristul a fost împuşcat mortal.

Miercuri, premierul Youssef Chahed a afirmat că "toate elementele" grupului din care făceau parte cei doi atentatori sinucigaşi de săptămâna trecută au fost arestate şi că grupul planifica operaţiuni teroriste împotriva Tunisiei.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

În septembrie 2012, ambasada americană de la Tunis a fost luată cu asalt de o mulţime de manifestanţi, printre care se aflau numeroşi radicali islamişti, iar patru atacatori au fost ucişi, reaminteşte AFP. Sediul reprezentanţei diplomatice şi şcoala americană au fost parţial incendiate şi devastate. Autorităţile tunisiene au atribuit atacul mişcării jihadiste salafiste Ansar Asharia, considerată atât de SUA cât şi de Tunisia organizaţie teroristă. Evenimentele au fost declanşate de difuzarea pe Internet a unui fragment dintr-un film islamofob produs în Statele Unite.

După revoluţia din 2011, în Tunisia s-a produs o recrudescenţă a mişcării jihadiste, în urma căreia au fost ucişi zeci de militari şi poliţişti, precum şi mulţi civili şi turişti străini. Din 2015, în ţară a fost instituită starea de urgenţă, în vigoare şi în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.