Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA în Ucraina le-a cerut tuturor americanilor să plece imediat din țară, după atacul de la Vinița

US Ambassy
alerta ambasada SUA

Situația de securitate în toată Ucraina continuă să fie violentă și imprevizibilă din cauza atacurilor militare în curs ale Rusiei, cu lupte active în țară și condiții de siguranță incerte, a avertizat joi ambasada SUA, într-o alertă de securitate publicată pe site-ul ambasadei, după atacul cu rachete asupra orașului Vinița din zona vestică a Ucrainei.

„Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetățenii americani să nu intre în Ucraina și pe cei aflați în Ucraina să plece imediat folosind opțiunile de transport terestre disponibile în privat, dacă acest lucru este sigur. Evitați adunările mari și evenimentele organizate, deoarece acestea pot servi drept ținte militare rusești oriunde în Ucraina, inclusiv în regiunile sale de vest”, au transmis oficialii Statelor Unite.

„Dacă auziți o explozie puternică sau dacă sunt activate sirenele, căutați imediat adăpost. Dacă vă aflați într-o casă sau într-o clădire, mergeți la cel mai jos nivel al structurii cu cei mai puțini pereți exteriori, ferestre și deschideri; închideți orice ușă și așezați-vă lângă un perete interior, departe de ferestre sau deschideri.

Dacă sunteți în aer liber, căutați imediat acoperire într-o structură întărită; dacă nu este posibil, întindeți-vă și acoperiți-vă capul cu mâinile.

Rețineți că, chiar dacă racheta sau drona care sosește este interceptată, căderea resturilor reprezintă un risc semnificativ.

După atac, stați departe de orice moloz și monitorizați principalele instituții de știri pentru îndrumări oficiale.

Situația securității în toată Ucraina este extrem de volatilă, iar condițiile se pot deteriora fără avertisment. Cetățenii americani ar trebui să rămână vigilenți și să ia măsurile adecvate pentru a-și crește gradul de conștientizare în materie de securitate. Aflați locația celui mai apropiat adăpost sau spațiu protejat. În caz de incendiu de mortar și/sau rachete, urmați instrucțiunile autorităților locale și căutați imediat adăpost. Dacă simțiți că locația dvs. actuală nu mai este sigură, ar trebui să evaluați cu atenție riscurile potențiale implicate de mutarea într-o altă locație”, mai spune alerta de securitate emisă de ambasada SUA în Ucraina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.