Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA la București explică în ce fel îi va fi afectată activitatea de blocajul din Congres : Serviciile vor continua în măsura posibilităților

ambasada sua

Ambasada SUA la București a anunțat, sâmbătă pe site-ul instituției, că serviciile pentru pașapoarte și vize la Ambasadele și Consulatele Statelor Unite din străinătate vor continua în perioada în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii, potrivit Mediafax.

"În prezent, serviciile pentru pașapoarte și vize la Ambasadele și Consulatele Statelor Unite din străinătate vor continua în perioada în care nu există fonduri alocate pentru desfăşurarea activităţii, în măsura posibilităților. Nu vom actualiza acestă pagină, cu excepția mesajelor urgente de securitate şi siguranţă. Pentru informații cu privire la serviciile și operațiunile curente, vizitați travel.state.gov", precizează reprezentanții misiunii diplomatice, pe site-ul instituției.

De asemenea, pe pagina de Facebook a ambasadei SUA în România, este postat un anunț potrivit căruia "până la reluarea completă a activităţii guvernului SUA nu vom mai publica nimic pe această pagină, cu excepția mesajelor urgente de securitate şi siguranţă".

Activitatea administrației federale din SUA va fi blocată parțial începând de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce congresmenii nu au reușit să ajungă la un compromis pe tema bugetului, ca urmare a disensiunilor referitoare la finanțarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul.

Trump a declarat că iminenta blocare parțială a unor părți cheie din administrația federală ar putea dura "foarte mult timp" și a încercat să arunce vina pentru acest lucru pe democrați care se opun planului său de construire a a unui zid la frontiera cu Mexicul, informează agenția Reuters.

Citeste si Nici preoții nu-i mai salvează: Guvernul olandez nu-i acordă azil unei familii armene, care stă bricadată într-o biserică unde 650 de preoți fac slujbe non-stop

Ședința de vineri a Camerei Reprezentanților s-a încheiat fără ca congresmenii să ajungă la un compromis pe tema bugetului, astfel că blocarea parțială a activității administrației federale este acum certă.

Președintele Trump, care solicită mai multe miliarde de dolari pentru finanțarea construirii zidului, a avertizat că Administrația este "total pregătită pentru un blocaj foarte lung", relatează agenția Dpa.

Camera Reprezentanților urmează să se reunească din nou sâmbătă după-amiază, în timp ce senatorii continuă să discute în încercarea de a obține cele 60 de voturi necesare pentru aprobarea bugetului.

În lipsa unui acord, finanțarea pentru nouă departamente federale va fi suspendată începând de la miezul nopții (ora României, 07:00).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.