Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA la Bucureşti: România a făcut progrese semnificative în combaterea traficului de persoane

Radu Pop
ambasada sua

Ambasada SUA la Bucureşti salută publicarea Raportului Departamentului de Stat al SUA despre traficul de persoane, potrivit căruia România a făcut progrese semnificative la acest capitol, în ultimul an.

„Raportul reprezintă un element esențial al eforturilor noastre de a combate flagelul traficului de persoane și al sclaviei moderne, în toate formele pe care le îmbracă. Conform Raportului, în ultimul an, România a făcut progrese semnificative. S-au făcut progrese reale, în ceea ce privește eforturile sporite ale instituțiilor din domeniul aplicării legii, asigurarea unui nivel mai ridicat de protecție și asistență pentru persoanele exploatate – mai ales pentru victimele minore și în privința măsurilor preventive”, spune ambasada americană.

Reprezentanți diplomatică a SUA precizează că este încă nevoie de măsuri suplimentare.

„România, la fel ca toate celelalte națiuni, inclusiv Statele Unite, poate face mai mult pentru a preveni traficul de persoane, pentru a ajuta și sprijini victimele și pentru a angaja răspunderea penală pe cei care își tratează semenii ca pe o pradă”, se mai arată în mesaj.

„Este nevoie de măsuri suplimentare susținute și, în acest sens, salutăm și aplaudăm parteneriatul cu International Justice Mission, Organizația Internațională pentru Migrație și cu numeroase ONG-uri, lideri și funcționari publici implicați, din România. Salutăm implicarea Ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, a Secretarului de Stat din Ministerul Afacerilor Interne, Romania Bogdan Despescu, a Consilierei de Stat Maria Madalina Turza, a Procurorului General Gabriela Scutea Ministerul Public, a Procurorului-șef al Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Oana Pâțu și a Directorului Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane Maximilian Nicolae. Facem apel la acești reprezentanți oficiali să continue progresele și această luptă importantă”, conchide ambasada SUA la București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.