Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA - Sfaturi pentru protecția oamenilor și a urșilor

urs

Ambasada SUA la Bucureşti prezintă ”sfaturi utile şi indicaţii ferme despre ce să faci ca să nu pui viaţa ta sau a urşilor în pericol”, oferite de National Park Service, ca urmare a cazului ursului ucis în Harghita după ce a fost lăsat să agonizeze pe şosea

În SUA, National Park Service oferă sfaturi utile şi indicaţii ferme despre ce să faci ca să nu pui viaţa ta sau a urşilor în pericol,precizează reprezentanţa diplomatică.

În 1983 s-a implementat un program de management şi restricţii clare ale zonelor în care trăiesc urşii.

Scopul: să reducă la minimum interacţiunile urs-om care ar putea duce la obişnuirea urşilor cu oamenii, să prevină deplasarea urşilor în zone locuite pentru surse primare de hrană şi să scadă riscul de vătămărilor, menţionează ambasada, care oferă şi linkul către site-ul cu recomandări  - https://bit.ly/32V3JDE.

Un urs accidentat a fost lăsat să agonizeze de sîmbătâ seară până duminică la prânz pe drumul dintre Sovata şi Praid, traficul fiind restricţionat. Ulterior, animalul a fost ucis, întrucât medicii au decis că rănile sale erau prea grave. Poliţiştii au deschis dosar penal, iar prefectul de Harghita a fost demis de ministrul de Interne, care a dispus verificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.