Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Ucrainei la București cere schimbarea numelui Bulevardului Kiseleff în 'Șoseaua Ucraina'

kiseleff

Ambasada Ucrainei în România i-a cerut primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, să redenumească o parte a Șoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada Federației Ruse în România, în Șoseaua Ucraina, ca „o reamintire zilnică a faptului că Ucraina este un stat suveran”.

„Ucrainenii apelează către întreaga lume să schimbe adresele ambasadelor și consulatelor ruse în străzile Ucraina. Campania Strada Ucraina a fost lansată în 53 de orașe din 34 de țări, îndemnând locuitorii locali să susțină redenumirea străzilor pe care se află ambasadele și consulatele rusiei în străzile Ucraina. Acesta va fi un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia. Ambasada Ucrainei în România împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România s-a adresat către Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, și Primăriei cu rugămintea de a se alătura altor capitale din Europa și America și de a examina posibilitatea redenumirii unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada federației ruse în România, în Șoseaua Ucraina”, potrivit Ambasadei Ucrainei la București.

„Forțarea ambasadelor Rusiei în lume să fie situate pe străzile Ucraina face parte din efortul nostru mondial de a izola Rusia și de a deputiniza lumea. Rușii vor trebui să citească literalmente numele „Ucraina” oriunde și oricând. O reamintire zilnică a faptului că Ucraina este un stat suveran care va prevala și care va exista întotdeauna, indiferent cât de mult ar încerca Rusia să nege dreptul nostru de a exista”, a declarat, potrivit sursei citate, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.