Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea americană la ONU va vizita Israelul

LA Times
Nikki Haley

Ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, care, în trecut, a acuzat ONU de parţialitate în detrimentul statului evreu, va efectua săptămâna viitoare o vizită în Israel, a făcut cunoscut marţi misiunea diplomatică a SUA la New York, scrie AFP preluat de agerpres.

Înainte de această vizită, Nikki Haley se va exprima, la 6 iunie, la Geneva, în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. 

Ea va deveni astfel prima ambasadoare americană care va lua cuvântul în faţa acestui consiliu. Nikki Haley urmează să ţină un discurs privind rolul Washingtonului în cadrul acestei entităţi. 

Ulterior, între 7 şi 9 iunie, ea va avea o serie de întrevederi cu lideri israelieni şi palestinieni, a adăugat misiunea, fără să precizeze dacă diplomata se va întâlni cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, sau preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas. 

O vizită la Căştile Albastre din regiune este, de asemenea, în program. 

Diplomata în vârstă de 45 de ani a cerut Naţiunilor Unite, la scurt timp după preluarea funcţiei, să înceteze să trateze Israelul cu prejudecăţi negative. 

Ea a mai calificat ca "greşeală teribilă" o rezoluţie a Consiliului de Securitate care cerea Israelului să pună capăt extinderii coloniilor sale în teritoriile palestiniene ocupate. 

Rezoluţia a fost adoptată în decembrie ca urmare a deciziei precedentei administraţii americane, a democratului Barack Obama, de a a nu face uz de dreptul său de veto. 

Fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud a calificat Consiliul ONU pentru Drepturile Omului ca fiind o instanţă "coruptă". Între timp, ipoteza unei retrageri a Statelor Unite din acest consiliul a fost luată în discuţie în mai multe rânduri. 

Va fi al doilea turneu al său în străinătate în calitate de ambasador al SUA. Hikki Haley va mai discuta la Geneva despre criza din Venezuela. 

Săptămâna trecută, ea a vizitat taberele de refugiaţi din Iordania şi Turcia, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.