Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea Franței în România a transmis condoleanţe şi solidaritate cu România după atentatul de la Kabul

evz.ro
michele ramis

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a transmis joi, în întrevederea avută cu ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, un mesaj de condoleanţe şi de solidaritate cu partea română, ca urmare a atacului terorist de la Kabul soldat cu decesul unui membru al misiunii diplomatice a României, şi a apreciat rolul important al ţării noastre în cele mai dificile zone de pe glob, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a avut joi o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Franceze în România, Michele Ramis, context în care au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relaţiilor bilaterale, precum şi teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională.

"Interlocutorii au evocat relaţiile de bună colaborare dintre cele două ţări în numeroase domenii, în cadrul Parteneriatului strategic. Demnitarul român a punctat modalităţile de dezvoltare şi diversificare, în continuare, a cooperării bilaterale, atât în sfera dialogului politic, cât şi a domeniului economic, exprimând apreciere pentru echilibrul care caracterizează relaţia economică dintre cele două state şi arătând că există un potenţial foarte bun de dezvoltare. În contextul încheierii cu succes a celui mai important proiect bilateral din ultimele decenii - Sezonul Franţa-România -, cele două părţi au convenit valorificarea impactului pozitiv în ambele ţări şi continuarea cooperării bilaterale în domenii precum cultură, arte, ştiinţă şi economie", se precizează în comunicatul citat.

Oficialul român a mulţumit pentru aprecierea exprimată faţă de rezultatele Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Totodată, a făcut apel la menţinerea unui dialog constant şi direct între cele două părţi, menit să contribuie la convergenţa poziţiilor la nivel european într-o perioadă esenţială pentru viitorul Europei, arată MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.